dissabte, 25 de febrer del 2012

A PROPÓSITO DE ELLY - Asghar Farhadi

L'Ahmad fa molts anys que viu a Alemanya. Ara s'acaba de separar de la seva dona i se'n va de vacances al seu país d'origen: Iran.
Els seus amics de la universitat l'estan esperant i li preparen una estada de tres dies en una casa situada al costat del mar Caspi.
Una de les noies de la colla convida també a la mestra de la seva filla, l'Elly, per intentar que l'Ahmad refaci la seva vida.
El segons dia d'estada l'Elly desapareix ...

Es tracta d'una pel·lícula dramàtica però amb una càrrega important de thriller psicològic. La desaparició de la noia provoca un trasbals que fa que els personatges es mostrin tal i com són, amb les seves virtuts, els seus defectes i el seu temperament. I de la mateixa manera que anem descobrim com són els protagonistes de la història, també queden al descobert  els trets més distintius de la societat iraniana.
Cal destacar el gran nivell d'interpretació dels actors (pràcticament desconeguts al nostre país) i per sobre de tots l'actriu  Golshifteh Farahani, que dóna al personatge principal una intensa càrrega dramàtica.


El director i guionista, Asghar Farhadi, és també el director de Nader y Simin, una separación (2011)

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada