divendres, 9 d’agost de 2013

LA VERITAT SOBRE EL CAS HARRY QUEBERT - J. Dicker

Es tracta d’una brillant novel·la negra i també d'un llibre que pot agradar a tot tipus de lectors.
Hi quedes enganxat des de la primera pàgina i té tots els ingredients per convertir-se en un best seller.  

Sinopsi: 
A Nova York, la primavera del 2008, mentre a Amèrica comença a sentir-se ja el rum-rum de les eleccions presidencials, Marcus Goldman, un jove escriptor d’èxit, viu moments d’angoixa: és incapaç d’escriure la nova novel•la que ha d’entregar al seu editor d’aquí a pocs mesos. 
Quan ja està a punt d’esgotar-se el termini, de cop i volta trontolla tot: el seu gran amic i antic professor a la universitat, Harry Quebert, un dels escriptors més respectats del país, ha de retre comptes amb el passat. L’acusen d’haver assassinat l’any 1975 una noia de quinze anys amb qui va tenir una relació amorosa, la Nola Kellergan. 
Convençut de la innocència d’en Harry, en Marcus ho deixa tot per anar-se’n a Nova Hampshire a investigar el cas. 
De seguida es veu superat pels esdeveniments: la investigació no va enlloc i a més rep amenaces. Per demostrar la innocència d’en Harry i salvar la seva carrera d’escriptor, ha de trobar la resposta a tres preguntes: ¿Qui va matar la Nola Kellergan? ¿Què va passar a Nova Hampshire l’estiu del 1975? ¿I com s’escriu una novel•la d’èxit? 
Sota un aire de thriller americà, La veritat sobre el cas Harry Quebert és una reflexió sobre Amèrica, sobre els defectes de la societat moderna, sobre la literatura, sobre la justícia i sobre els mitjans de comunicació.

Autor:
Joël Dicker va néixer a Ginebra l’any 1985. La veritat sobre el cas Harry Quebert és la seva segona novel•la. Hi retrata una Amèrica que coneix molt bé perquè hi ha passat llargues temporades. 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada