divendres, 5 d’octubre del 2018

COMENÇA LA TARDOR I ARRIBA L’INKTOBER


Els seguidors de la xarxa Instagram poden veure aquests dies uns hastags que es repeteixen molt. Parlem de #Inktober, #Inktober2018 o #Inktoberworld2018.  Però, quin és el significat de la paraula Inktober? Es tracta de la fusió de dues paraules: Ink (en anglès, tinta) i october  (el mes d’octubre) que ja ens donen una pista per entendre a quina mena d’iniciativa es refereixen.

Va ser l’any 2009 quan un jove il·lustrador nord-americà, anomenat Jake Parker, va posar en marxa aquest repte: diàriament i durant tot el mes d’octubre calia dibuixar amb tinta un concepte -a partir d’un tema suggerit- i penjar el resultat a la xarxa.  El que només havia de ser un exercici personal per tal de millorar les pròpies capacitats va passar a ser un desafiament mundial a dibuixants, il·lustradors o simplement aficionats.
Els temes van variant cada any i, a la llista, hi podem trobar noms tan allunyats  com verí, espasa o màscara o adjectius com exhaust, preciós o perepunyetes. I els amants del dibuix ens hem de trencar les banyes cada dia pensant com ho representarem. 


A més, si feu un recorregut per les il·lustracions veureu que la mateixa paraula té connotacions diverses que depenen de l’origen del dibuixant i això és un plus afegit a l’interès que desperta cadascuna d’elles.
I ara ja només us falta posar-vos a dibuixar. Això sí amb tinta!

 

Nuri Font



Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada