dijous, 29 d’agost del 2019

ELS LLIBRES DE L'ESTIU

La veritat és que feia temps que no llegia tant com aquest estiu i podria dir que he tingut sort a l'hora d'escollir els llibres.
Aquí us deixo la llista de les meves lectures estivals:

La trilogia de Kent Haruf
Una prosa calmada, uns personatges quotidians i unes històries situades al poble de Holt (Colorado) que t'enganxen i et fan reflexionar.

Un plaer llegir-los.






Volver a casa de Yaa Gyasi
 
Primera novel·la de l'escriptora d'origen ghanès Yaa Gyasi. La història té lloc a dos escenaris ben diferents, a Ghana i a Nord-Amèrica, i arrenca al segle XVIII per arribar a l'època actual.
A partir de la vida de dues germanes, de la mateixa mare però de dos pares d'ètnies diferents, l'autora ens va explicant fets històrics com la colonització africana, l'esclavitud als Estats Units i la segregació racial.  Però no es tracta d'una novel·la històrica, sinó la història íntima de dues sagues familiars.

Una joia de llibre!







Viatges amb el Charley de John Steinbeck

L'any 1960 el conegut escriptor John Steinbeck s'adona que fa molts anys que no es mou del seu cercle d'amics i de les ciutats de Nova York, Chicago i San Francisco i decideix obrir-se de nou al món viatjant en una autocaravana dissenyada per ell mateix i amb el seu inseparable amic Charley, el seu gos.
Recorre els Estats Units de costa a costa, més de 16.000 quilòmetres i, a part d'embadalir-se amb els paisatges, aprofita per parlar amb la gent que es va trobant al llarg del camí: camioners, cambrers, pagesos... El Charley és l'excusa perfecta per iniciar conversa amb els desconeguts.

 El llibre ens ofereix reflexions sobre el fet de viatjar i també una visió personal del seu país, tot això recobert de certa malenconia pel fet que s'adona que aquesta serà la seva última gran aventura.

Per gaudir-ne molt!


Mil sols esplèndids de Khaled Hosseini



La història té lloc a l'Afganistan i relata la vida de dues dones unides tràgicament per la guerra, la seva lluita per sobreviure i poder trobar la felicitat i una història d'amor i amistat que passa per damunt de totes les adversitats.

El títol del llibre fa referència a un poema del segle XVII del persa Saib-e-Tabrizi titulat Kabul.

Un llibre fantàstic!


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada