dimarts, 17 de setembre del 2019

UNBELIEVABLE

Netflix acaba d'estrenar aquesta minisèrie de vuit capítols que tracta el tema de la violació des del punt de vista policial, però molt intensament des de la mirada i el sentiment de les víctimes.
A partir del cas d'una noia a qui la policia no dóna credibilitat es posa de manifest que sovint les víctimes d'agressions sexuals no són només víctimes del seu agressor, sinó també de la societat (família, amics, mitjans de comunicació) i especialment dels qui haurien de vetllar per la seva seguretat (els cossos policials).

Es tracta d'una sèrie molt interessant pel tema, per la manera de tractar-lo i sobretot per com descriu la vulnerabilitat en la que es troba una persona que ha estat agredida sexualment. El retrat psicològic que en fa és molt interessant, així com la descripció del seu entorn proper. "Fins i tot la gent en la que confies no et creu quan la veritat els és incòmoda" diu la protagonista en un dels capítols de la sèrie i jo hi afegiria que els prejudicis també hi tenen molt a veure.

Finalment cal dir que la sèrie està inspirada en uns fets reals explicats per dos periodistes d'investigació (Christian Miller i Ken Armstrong) sota el títol An Unbelievable Story of Rape, que va guanyar el premi Pulitzer l'any 2016 i que les actrius que interpreten els papers principals (Toni Collette, Merrit Weaver i la jove Kaitlyn Dever), així com les realitzadores conegudes pel seus treballs com a guionistes en altres projectes (Susannah Grant i Lisa Cholodenko) formen un gran equip.
Un gran equip per a una gran sèrie!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada