dijous, 26 de març del 2020

BOULDER d'Eva Baltasar

Després d'haver llegit PERMAGEL, no me'n vaig saber estar d'agafar el número dos de la que serà la seva trilogia i puc dir que no m'ha decebut gens.
En aquest cas la protagonista és una dona que se sent molt còmoda amb la seva solitud. Les relacions llargues l'engavanyen i necessita sentir-se aïllada del món per mantenir un cert grau de confort i és per això que busca feina com a cuinera en un vaixell. Però la vida  li posa difícil i Samsa, una geòloga islandesa es creua en el seu camí i inicien una vida de parella que li fa replantejar les seves conviccions. De mica en mica, però la relació es va fent asfixiant i arriba al seu punt culminant quan Samsa decideix tenir un fill.
Durant tota la relació la protagonista, que per cert no té nom, busca el refugi muntant el seu propi negoci de food truck venent empanades i, sobretot, en la taverna d'un seu amic amb qui passa moltes hores.

Per descomptat, Eva Baltasar continua amb la seva manera intensa de descriure emocions i amb un llenguatge elaborat però precís que et fa molt propers els personatges.
I per acabar només dir que l'escriptora explica el significat de la paraula boulder dient que "són unes roques solitàries situades al sud de la Patagònia, peces de món que van sobrar després de la creació, aïllades, exposades a tot"




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada